logo

 

Hepimizin ruhu bu dünyaya zihnimizin ve bedenimizin yardımıyla görevini hatırlayıp onu yerine getirmek üzere kutsal bir deneyim yaşamaya gelir. Bu görevi yerine getirmemiz ve sonsuzluğumuzu idrak etmemiz bu hayatta bize MUTLULUĞU deneyimlememizi sağlar. Mutlu olduğumuz zaman içimizdeki IŞIĞI etrafımıza da yansıtırız, diğer deyişle MUTLULUĞU diğer insanlara da bulaştırırız. Mutluluk bulaşıcıdır! Hayat yolculuğunda gerekli öğretileri alabilmemiz için karşımıza türlü türlü zorluklar çıkar. Negatif zihnimizin çalışması sonucu bu zorlukları içinden çıkılmaz problemler olarak algılarız ve hayatımızın merkezine yerleştiririz. Sonuç olarak da acı çekeriz.

Peki bu neden olur? Zihnimiz çoğu zaman dengesini kaybeder ve olayları üst bilincimizle bağlantıda olmadan EGOMUZUN bakış açısından yorumlamaya başlarız. Zihnimizi işimize yarayacak bir şekilde değil, bütün hakimiyeti ona teslim ederek tam tersine bize zararlı olacak şekilde kullanırız.  Zihnin kalabalığı bizi yiyip bitirmeye başlar. Öfke, korku, anksiyete, kıskançlık gibi duyguların kurbanı oluruz ve işte o durumda acı çekmeye başlarız. Sonuçta iç huzurumuzu, vücut sağlığımızı, en üst potansiyelimize ulaşma fırsatını kaybederiz. Malesef MUTSUZ insanlara dönüşürüz.

 

 

Meditasyon Nedir?

 

Meditasyon zihni temizleme ve odağımızı geçmiş zamanın kısıtlamalarından ve gelecekle ilgili endişelerden ŞİMDİYE, yani bulunduğumuz ana çevirme prosesidir. Bu süreçte bilinçaltında birikmiş “çöpler” yüzeye çıkar. Bu şekilde negatiflikler temizlenir ve üst bilincimizle yani RUHUMUZLA bağlantıya geçeriz. Temiz ve berrak bir zihne sahip olamazsak sezgilerimizi geliştiremeyiz ve hayatta olup bitenler hakkında neden-sonuç ilişkisini kuramayız. Asıl önemlisi özümüze ulaşamayız.

 

 

 

Meditasyon Nasıl Yapılır?

 

Meditasyon gözleri kapatıp, düşünceleri durdurmaya çalışmak değildir. Meditasyon düşüncelerin akmasına izin verip, dikkatimizi dağıtmamaları için doğru şekilde yönlendirmektir.

Zihne egemen olmak için nefesle,

Yarattıkları titreşimle negatif düşünceleri temizledikleri için mantralarla,

Vücudu uyarmak için mudralarla (parmak hareketleri), duruşlarla (asanalar) ve açılarla yapılır.

 

Şunu bilmek gerekir ki; MEDİTASYON HER ZAMAN KEYİF VEREN BİR DENEYİM YAŞATMAZ, çünkü su yüzeyine çıkanlarla ve temizlenenlerle yüzleşmek bizi rahatsız edebilir. Meditasyon yapmak için karar vermek ve o kararın arkasında güçlüce durmak gerekir çünkü zihin konfor alanından çıkacağını anladığı için bizi bu kararımızdan döndürmeye çalışır.

 

 

 

Meditasyon Neden Yapılır?

 

  • Bilinç, farkındalık, güçlü sezgiler ve daha keskin bir zeka elde etmek
  • Rahatlamak ve iç huzuru bulmak
  • İlkel tepkiler vermekten kurtulmak
  • Negatif duygu ve düşünceleri gözlemleyebilmek ve onların kurbanı olmamak
  • Yaratıcı gücümüzü ortaya çıkarmak ve bereket yaratmak
  • Varoluşumuzun amacını keşfetmek
  • MUTLU OLMAK!

Bütün bu faydaları gözönünde bulundurduğumuzda meditasyonu hayatın bir parçası haline getirmek çok güzel olmaz mı sizce de? Işte bu lüksün tadına varabilmeniz için bu meditasyon videolarını sizinle paylaşıyoruz.